søndag den 3. april 2016

10 dyr fra min biotop.

1. Regnorm.
Regnormen har børster på siden, som den bruger til at bevæge sig frem med. Den kan ikke tåle at tørre ud eller lys. Det er kun voksne orme der har et bælte om maven. Den bruges til at parre sig med. Regnorme er hermafroditter, dvs. både hunner og hanner. Der findes 20 forskellige arter.
Kilde: http://www.skoven-i-skolen.dk/content/regnorm-1

2. Bænkebider.
Bænkebideren er et krebsedyr, der har gæller. Derfor kan den bedst lide at leve på mørke og fugtige steder. De spiser døde blade og træer. De har 7 par ben og to føleantenner. Der findes 27 forskellige arter i Danmark. En speciel art er kulge bænkebideren, der kan rulle sig sammen, når den bliver forstyrret eller det bliver for tørt.
kilde: http://www.skoven-i-skolen.dk/content/b%C3%A6nkebider
3. Snegl
Det ligner en almindelig havesnegl. Huset er 1,4 -2,3 cm bredt. Bundfarven kan være forskellig, men der er en hvid rand i skalmundingen, hvor Lundsneglen har en brun skalmunding. Snegle er hermafroditter og lægger  20 -30 æg. De er fremme i april-okt. Følehornene kaldes tentakler.
Kilde: Dybbro, Tommy. Danmarks store natur leksikon, 2002.
4. Hund
Lettisk støver eller Latvian Hound. Det er ikke en anerkendt hunderace her i Danmark.Hun er lidt bange for alting, men ellers glad og nysgerrig. Elsker at blive nusset og spise gulerødder. Hun hedder Lilli og er 7 år. Vi har haft hende fra hun var 9 mdr. 
5. Tofarvet frømøl larve

Den her er jeg ikke helt sikker på, men pels -og tøj møllarven er kun 5-8 mm. Den her er lidt længere, så derfor tror jeg det er en frømøllarve. Larven er gul-hvid med et brunt hoved og er 12-13 mm, når den er udvokset.
Kilde: http://www.dpil.dk/dpil2005/HTML/tofarvfromol.htm
6. Humlebi
Der findes ca. 29 arter. Denne ligner en jordhumle. Vingerne slår ca. 200 slag i minuttet og for at kunne flyve, skal den have en brysttemperatur på mindst 30 grader. Der er ikke modhager på brodden, hvilket bevirker at den kan stikke flere gange. Heldigvis er den temmelig fredelig
http://naturguide.dk/humlebier-bombus-sp/

7. Tusindben
Der er 41 arter i Danmark. Den kan højst have 60 led og dermed højst 240 ben. Den spiser døde planter og er  i den gruppe dyr der kaldes nedbryderne.
Kilde: http://www.skoven-i-skolen.dk/content/tusindben

8. Løve
 Helt sikkert en løve på lur, hvis jeg nu havde mine skønne børnehavebørn med på jungletur :-)
9. Elefant
Det er dog helt utrolig hvad man finder af dyr og planter på et sted hvor jeg har gået hundredvis af ture...
Huskartespinderen minder om husedderkoppen, men har mørkt hoved og en karakteristisk mørk kile på bagkroppen.
10. Edderkoppen.
På min biotop fandt jeg små sorte edderkopper i skovbunden. De var super hurtige og jeg kunne ikke nå at tage et foto af dem. Derfor har jeg lånt dette. De ligner dog mest det midterste billede. Der findes ca. 500 arter i DK og tilhører spindlerne

http://naturguide.dk/edderkopper-i-huset/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar